Хелиос България предлага бои , лакове и синтетични смоли; високо качество на продуктитеот най-големите и утвърдени европейски производители
Презентации
   Бои за масови нужди
   Грундове и бои за антикорозионна защита
   Синтетични смоли
   Бои за пътна маркировка
 

Строителни покрития

Изравняващи грундове, импрегниращи вещества и бои за вътрешни стени
Правилната подготовка на повърхностите при боядисване на нови стенни повърхности и при ремонт на стари се явява един от най-важните факторни, оказващи влияние на качеството и естетическия вид на окончателното цветно покритие. Импрегниращото вещество, правилно подбрано в зависимост от вида основа и окончателното покритие, прониква дълбоко в основата, заздравява я, понижава попиващата й способност и значително подобрява адхезията на вътрешната шпакловка към боята.

продукти

SPEKTRA
Вътрешна шпакловка
За заглаждане и изравняване на вътрешни стенни и таванни повърхности, нанася се ръчно или машинно.

SPEKTRA
Боя за вътрешни стени                    
Бяла дисперсионна боя за вътрешни стенни и таванни повърхности, притежаваща висока паропропускливост и устойчивост на сухо изтриване

SPEKTRA 2000
Боя за вътрешни стени
Дисперсионна боя за вътрешни стенни и таванни повърхности, отличава се лесно нанасяне, снежна белота, отлична покривност и паропропускливост.
     
 
SPEKTRA
Латекс мат
Висококачествена  вододисперсионна боя, предназначена  за стени и тавани, нуждаещи се от често миене. Незадържаща замърсяване, устойчива на мокро триене по EN 13300, лесно се мие с почистващи препарати. Матова.

SPEKTRA
Миеща се боя за вътрешни стени
Висококачествена дисперсионна боя, предназначена за вътрешни стенни и таванни повърхности, миеща се по DIN 53778 (не по-малко от 1000 цикъла по Гарднер), притежава добра покривност.

Декоративни многоцветни покрития
Ако са ви омръзнали едноцветни стени, изберете боята SPEKTRA Domflok. Тя позволява многобройни комбинации на основа и многоцветни частици - снежинки, а SPEKTRA Domflok лак в гланцово, полуматово изпълнение придава на покритието трайност, висока миеща се способност и продължителна защита на стенните повърхности.
Декоративният ефект на Spektra Domflok перлен лак зависи от начина на обработка на още мокрото покритие с различни инструменти – пластмасови шпатули, гъби, ръкавици, тампони и др. Окончателният резултат зависи преди всичко от опита и фантазията на майстора.

продукти

SPEKTRA
Domflok снежинки
Многоцветни частици (снежинки) в 15 различни цветови комбинации се прибавят в Domflok лак и се нанасят на повърхността, боядисана със SPEKTRA latex матова боя, за постигане на желания вид на интериора

SPEKTRA
Domflok лак гланцов / полуматов
Завършващо прозрачно покритие, с което се смесват SPEKTRA Domflok снежинки, образува гланцов или полуматов филм на повърхността. Повърхност, покрита с   SPEKTRA Domflok лак се отличава с висока миеща се способност и устойчивост на мокро триене по  DIN 53778 (не по-малко от 30.000 цикъла по Гарднер), трайност и лесно почистване. 

SPEKTRA
DOMFLOK перлен лак
Безцветно завършващо покритие със перлен ефект за защита и декорация на стени вътре в помещенията. Висока миеща се способност и лесна поддръжка.  


Бои със специално предназначение
Стенните повърхности в различните помещения са подложени на въздействия от различен вид. В кухните, баните, сушилните помещения се събира по-голямо количество водни пари, повишава се влажността, при което е възможно да се образува плесен. За такива стенни повърхности се използва SPEKTRA боя за стени на кухни и бани.

продукти

SPEKTRA
Боя за стени на кухни и бани
Дисперсионна боя за вътрешни стенни и таванни повърхности, притежаваща добра покривност, белота и паропропускливост. Предназначена за помещения с повишена възможност за образуване на плесени. Върху вече заразените повърхности се нанася в съчетание със SPEKTRA Sanitol.

SPEKTRA
Боя за стени на детски стаи
Висококачествена дисперсионна боя за вътрешни стенни и таванни повърхности, позволяваща цветовото оформяне на детски стаи и други помещения. Устойчива на мокро триене по DIN 53778  (не по-малко от 30000 цикъла по Гарднер) и трайна. Лесно се мие с вода и обикновени препарати за миене.


За защита и декорация-покривни бои Tessarol и лакове Ideal и Bori
Дървото си остава жив организъм дори и след обработката му в предмет с дадено предназначение. Под въздействието на влагата и температурните изменения различните видове дърво се деформират в по-голяма или по-малка  степени.
Ултравиолетовите лъчи разрушават лигнина в дървото, вследствие на което то посивява, става грапаво и сухо. Нападат го и го унищожават и дървесни насекоми и микроорганизми, като гъбички, кафяво гниене, синя плесен и др. Незащитеното  дърво старее, губи си качествата  и естетическата стойност.
За защита и декорация на дърво Helios произвежда три основни типа покрития - импрегниращи средства BORI, покривни бои  TESSAROL, и лакове IDEAL и TESSAROL.

Лазурни бои и лакове
Това са прозрачни покрития, образуващи в повърхностния слой на дървото  тънък, прозрачен, еластичен филм. Лазурните бои и лакове се произвеждат под търговската марка Bori и се разделят на 2 основни вида за интериора и за екстериора(с UV защита)
продукти

BORI
Тънкослойна лазурна боя
Основна защита и декорация на родна  и вносна дървесина

BORI
лазурен лак UV PROTECTION
Декорация и защита от атмосферно влияние и слънце.

BORI
акрилен лазурен лак UV PROTECTION
Екологически чиста декорация и защита от атмосферни влияния и от слънце.

 
Покривните бои (емайллакове)
Защитават и разкрасяват дървесината, като напълно покриват нейната структура По тази причина те се използват преди всичко за декориране на повредени и по-малко благородни видове дървесина, за ремонт на стари мебели, прозорци, врати, огради.
продукти

Подготовка на повърхността

TESSAROL
Акрилна шпакловка за дървени повърхности
Екологично чиста шпакловка за заравняване и ремонт на дървени повърхности.

TESSAROL
акрилен кит за дървени повърхности
Екологично чист акрилен кит за заравняване на повърхности.

TESSAROL
Универсален грунд
Притежава отлична адхезия към железни и стоманени повърхности, поцинкована ламарина, мед, алуминий, а също твърди пластмаси РVС и дърво. Отличава се с бързо съхнене, следващият слой се нанася след интервал от 3-4 часа.
Област на приложение: различни метални повърхности, твърда пластмаса РVС и дърво.
Разход за еднослойно покритие: 1л/ 7-9 м2
Цветове: бял
Разреждане: TESSAROL разредител
Опаковка: 0,75 л

Окончателна обработка

TESSAROL
емайллак               
Декорация и защита от въздействието на околната среда.

TESSAROL
Акрилен емайллак
Екологично чиста боя за декорация и защита от въздействието на околната среда.

TESSAROL
емайллак profesional
Декорация и защита от агресивните атмосферни въздействия. Не пожълтява и отлично покрива. 


Лакове
Лаковете TESSAROL се използват за защита на стенни и таванни облицовки от дърво и корк, за мебели, дребни дървени предмети, а лаковете IDEAL се използват за лакиране на паркет и други подови дървени повърхности.

продукти

TESSAROL
лак за лодки            
Защита и декорация.   

TESSAROL
лак гланцов / матов
Декорация и защита.

TESSAROL
акрилен лак               
Екологично чиста декорация и защита. дървени повърхности в жилищни помещения.


Метали
Не е задължително металните предмети и повърхности да бъдат хладни и отблъскващи. Една подходяща боя може напълно да промени нашето усещане. Металните предмети, украсени с весели и оригинални цветове, придават на помещението очарование и топлота, разнообразие и привлекателност, а скучните конструкции се превръщат в интересни скулптури.
Лаковете и емайлите за метал на Helios, придават декоративен ефект на повърхността. Те се отличават с добра покривност, бързо съхнат и са лесни и удобни за работа. Предлагат избор между няколко цвята и възможност да бъдат използвани за вътрешни приложения.и приложения на открито.

продукти

Основна подготовка на повърхността

Използване на материали за работи вътре и на открито.

TESSAROL
разредител

NITRO
разредител          

TESSAROL
Грунд за желязо
Грундово антикорозионно покритие в системата за защита на желязото.


TESSAROL
Акрилен грунд за желязо
Екологично чисто грундово антикорозионно покритие в системата за защита на желязото.

TESSAROL                                                                                     НОВО!
Универсален грунд
Притежава отлична адхезия към железни и стоманени повърхности, поцинкована ламарина, мед, алуминий, а така също твърди РVС пластмаси и дърво. Отличава се с бързо изсъхване, следващият слой се нанася след интервал от 3-4 часа.

Покривни емайллакове за метални повърхности.

TESSAROL
емайллак
Декорация и защита от въздействието на околната среда.

TESSAROL
Акрилен емайллак
Екологично чиста декорация и защита от въздействието на околната среда.

TESSAROL
Антикорозионен емайллак
Самостоятелно покритие за ремонт на железни предмети, слабо повредени от ръжда.

TESSAROL
антик
Защита и декорация «старинен вид»

TESSAROL
Alu bronza 400°С
Защита на метални предмети, подложени на въздействието на високи температури до + 400°С

TESSAROL
Емайллак за поцинкована ламарина
Самостоятелно покритие за защита и декорация на поцинкована ламарина и други цветни метали.

TESSAROL
Емайллак profesional
Декорация и защита от агресивни атмосферни влияния. Не пожълтява, отлично покрива и бързо съхне.

Използване на материали за вътрешни работи

TESSAROL
Емайллак за радиатори
Декорация и защита на отоплителните радиатори и предмети, подложени на високи температури. Паркетни лакове
В зависимост от областта на приложение, групата лакове под общата търговска марка IDEAL може да се раздели на две: лакове, които се препоръчват за повърхности с голямо механично натоварване и лакове, които се препоръчват за повърхности с нормално механично натоварване

продукти

Подготовка на повърхността

Използване на материали за работи на закрито.

IDEAL
Течност за запълване на процепи
Използва се за шпакловка на паркет преди нанасянето на IDEAL двукомпонентен полиуретанов грундиращ лак или IDEAL грунд за киселинни лакове.

IDEAL
Двукомпонентен полиуретанов грунд за паркет
Използва се като грундиращ лак при лакиране с IDEAL двукомпонентен полиуретанов лак за паркет.

IDEAL
Грундиращ воден лак за паркет
Използва се като грундиращ лак при лакиране с IDEAL двукомпонентен воден лак за паркет или IDEAL воден лак за паркет VAL.

IDEAL
Грунд за киселинни лакове
Използва се като грундиращ лак при нанасяне на IDEAL двукомпонентен киселинен лак за паркет.

Окончателна обработка

IDEAL
двукомпонентен полиуретанов лак за паркет, гланцов, полуматов
Декорация и защита на повърхности с голямо механично натоварване

IDEAL
Двукомпонентен полиуретанов воден лак за паркет
Декорация и защита на повърхности с голямо механично натоварване

IDEAL
двукомпонентен киселинен лак за паркет гланцов, полуматов
Декорация и защита на повърхности с нормално механично натоварване

IDEAL
Воден лак за паркет VAL
Декорация и защита на повърхности с нормално механично натоварване

IDEAL
почистващо средство за инструменти

Фасадни бои
Дадена сграда се превръща в истински дом тогава, когато чрез боите ние решаваме как ще изглежда в бъдеще фасадата й. Красивите цветни фасади придават отпечатък на улиците или дори на цели квартали, правят ги външно интересни и разпознаващи се. За съжаление, в условията на агресивна индустриална атмосфера външната красота не може да бъде единствен критерий при избора на покритие. С цел удължаване на живота на фасадните повърхности, ние в Helios сме разработили различни покрития, които трайно и ефикасно защитават сградите от агресивната атмосфера, водата, отработените газове и други източници на замърсяване. Качествената подготовка на повърхността също се оказва много важна.
Можете да избирате бои в многобройни цветни тонове по системата за оцветяване на бои HELIOMIX.

продукти

SPEKTRA
Акрилна фасадна боя
Окончателно покритие за стари и нови фасади, както и за вътрешни стенни повърхности. Приготвено на водна основа, има добра покривност и устойчивост на агресивна атмосфера.

SPEKTRA
Акрилна фасадна боя с влакна
Окончателно покритие за стари и нови фасади. Благодарение на добавката на влакна се използва за ремонт на напукани стари фасадни повърхности. Отличава се с висока водонепропускливост и трайност на цветния филм.

SPEKTRA
Силиконова фасадна боя
Висококачествено окончателно покритие за стари и нови фасадни повърхности, нанася се на всички видове основи, водоотблъстващо, притежава отлична паропропускливост, здравина и устойчивост.

SPEKTRA
Силоксанова фасадна боя
Качествено окончателно покритие за стари и нови фасадни повърхности. Обединява свойствата на дисперсионните и силиконовите покрития, отличава се с високо водоотблъскване, паропропускливост и устойчивост в агресивна атмосферна среда.

Бои за бетон
Времето на незащитените бетонни повърхности е окончателно отминало. Повредите на бетона, които настъпват с течение на времето, изискваха големи разходи за ремонт, поради това стана необходима предварителната защита на бетоните повърхности. Боите за бетон SPEKTRA притежават устойчивост на вредни атмосферни въздействия, не пропускат СО2, което понижава възможността за рушене на бетона, а също така са устойчиви на алкали, неагесивни органични разтворители и минерални масла.

продукти

SPEKTRA
Акрилна боя за бетон
Декоративна и защитна боя на водна основа, предназначена за бетонни повърхности (цокли, стълбища, подове в котелни помещения и др.), СО2 непропусклива, устойчива на алкалоиди, почистващи препарати, моторни масла и неагресивни органични разтворители.

SPEKTRA
Двукомпонентна епоксидна боя за бетон
Декоративна и защитна двукомпонентна епоксидна боя на водна основа, предназначена за бетонни повърхности, подложени на големи механични и химически натоварвания. Притежава отлична адхезия, висока трайност и устойчивост на агресивна атмосфера, почистващи препарати, алкалоиди, моторни масла и към повечето от органичните разтворители.

SPEKTRA
Боя за бетонни огради
Декоративна и защитна боя, предназначена за вътрешни и външни водоизолирани непешеходни бетонни повърхности, като цокли, огради и други бетонни елементи. Отличава се с устойчивост на атмосферни въздействия и УВ лъчи, има матова повърхност и може да се почиства с вода и обикновените почистващи препарати.Импрегниращи средства
Импрегниращите средства проникват дълбоко в основата, заздравяват я, понижават попиващата й способност и съществено подобряват адхезията на боята.

продукти

SPEKTRA
Акрилнa импрегнaция
Грундово покритие за силно попиващи варни и варо-циментови повърхности, използва се преди нанасянето на вътрешната шпакловка или преди нанасянето на първата боя. Използва се и като грундово покритие преди нанасянето на  SPEKTRA акрилна фасадна боя.

SPEKTRA
Акрилно импрегниращо средство за втвърдяване на стари слоеве
Основно покритие за втвърдяване на стари покрития на вътрешни стени и таванни повърхности.

SPEKTRA
Силиконова импрегнация
Грундово безцветно покритие, което заздравява основата, понижава попиващата й способност и подобрява адхезията на окончателното покритие. Нанася се на всички видове минерални повърхности  като грунд преди нанасянето на SPEKTRA силиконова фасадна боя.

SPEKTRA
защита от плесен
Фунгициден разтвор, предназначен за добавяне към вътрешните дисперсионни бои, предотвратява разпространението на плесени и водорасли върху боядисаната повърхност. Забранява се добавянето на разтвор към боя на основата на разтворител.


Уеб сайт от Webrix - webrix-studio.com
 
Helios Group